2014. augusztus 7., csütörtök

Nyomtatási munkafolyamat a megrendelő szemszögéből



24órás gyártás: www.rollupsos.hu
 

1) Érdeklődés, árajánlatkérés
 Amint egy ügyfél kapcsolatba lép a céggel, az értékesítésért felelős szakember a lehető legnaprakészebb módon nyújt professzionális segítséget az ügyfélnek. Ezt termékajánlatokkal és iparági specifikációkkal éri el.

2) Megrendelés
 Amennyiben az ügyfélnek szimpatikus az ajánlott termék(ek), ráadásul az ajánlatban szereplő ár-érték arányt is megfelelőnek tartja, megrendeli a szükséges anyag(oka)t. 
 A megrendelést az értékesítő átnézi, megvizsgálja a leadott grafikai anyagot, hogy azok megfelelnek e a nyomtatási feltételnek. Felhívnám figyelmüket, hogy ebben a fázisban csak a kirívó hibákat tudják a szakmabeliek megvizsgálni, például az arányok helyességét, és hogy ne legyen az emberi szemnek zavaróan pixeles a nyomtatott anyag.
 A grafika leadása során, amennyiben nem vektorgrafikus fájl kerül átküldésre, elsősorban a megfelelő formátumra és a megfelelő felbontásra kell odafigyelni.
 Sokszor jelent problémát a fájlok terjedelme is, mivel a fájl mérete gyakran túllépi az email szerver által megengedett határt. Ilyenkor szokták különböző fájlküldők segítségével leadni a grafikai anyagot(Pl.: mammutmail.hu, toldacuccot.hu, google drive)

3) Nyomtatás
 A nyomtatásra váró anyagok a megrendelés sorrendjében, egymás után kerülnek a nyomdagépre. A nyomtatók egyszerre csak egy féle méretű és típusú anyagra képesek nyomtatni, így a nyomtatási sorrend a kapacitások maximális kihasználtságához képest változhat.
 Amennyiben valamely ügyfélnek egy bizonyos termékre azonnal, vagy rövid időn belül van szüksége, kétféle lehetőség van a gyártás során. Egyik, hogy a sorrend felborításával előre kerülnek az express rendelések, a másik pedig, hogy az emberi kapacitásokat teljes mértékben kihasználva munkaidőn, más műszakban is dolgoznak a rendelések elkészítésével. Mindkét esetben plusz időt, vagy plusz kapacitást kell igénybe venni, amely természetesen plusz költséget jelent a megrendelő számára.

Amennyiben szeretné kipróbálni a 24órás gyártást: www.rollupsos.hu

4) Utómunka
 Az utómunka típusa a megrendelt terméktől, és az ügyfél saját, esetenként különleges igényeitől függ.
A konfekcionálás lehetőségeit egy másik blogbejegyzésben taglaljuk, amiről itt olvashatnak: nyandd.blogspot.hu/konfekcionalas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése